Wecycle

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Wecycle wil zoveel mogelijk e-waste inzamelen en werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, winkels, installateurs, kinderboerderijen en consumenten.

De uitdaging

Wecycle heeft een belangrijk doel: zoveel mogelijk e-waste inzamelen! Via social media willen we zorgen dat de gemiddelde Nederlander het inleveren van elektrische apparaten als gemeengoed gaan beschouwen. We maken mensen via social media attent op het belang van recycling, en trachten hen aan te zetten tot actie. Door mensen online te activeren tijdens campagnes, games en always on content, werken we aan gedragsverandering.

Diensten

DailyDialogues is prefered supplier van Wecycle op het vlak van social media marketing.

Influencer campagne

Secret Song

Jongeren zijn een lastig grijpbare doelgroep voor marketeers. We bedachten “Secret Song”, een concept rondom muziek en een influencer. Door naar een inleverpunt te gaan konden jongeren een een nieuwe Ronnie Flex song downloaden. Bekendheid kwam van de artiest zelf die als geen ander jongeren weet aan te spreken, resulterend in instagram posts met 15.000 – 20.000 likes per post, daarmee een zeer groot bereik genererend onder jongeren.

Influencer campagne

Supergaande

Het a-sexy onderwerp recycling onder de aandacht brengen bij jongeren, dat was onze uitdaging. Om dit te bereiken schakelden wij populaire vloggers Nesim en Qucee (Supergaande) in. We creëerden een vlog waarin te zien is hoe de mannen het gehele recycleproces op hun eigen creatieve manier in beeld brachten door een gehele dag met Wecycle mee te lopen. De bekendheid van de Wecycle-inleverbakken is door de campagne gestegen van 54% naar 68%.

resultaten

Middels het actief inzetten van social media weten we samen met Wecycle een hoog bereik te creëren, wat leidt tot een betere zichtbaarheid van Wecycle en haar doelen binnen de Nederlandse markt. Tevens gebruiken we social media om mensen concreet naar bepaalde events en naar inleverpunten te converteren.


bezoek ons

Vasteland 40,
3011 BM Rotterdam

Candid

bel ons

+31(0)10 7600261

mail ons

info@dailydialogues.nl